Sunday, November 30, 2008

I'm one of the boys

Ada sesetengah manusia suka memilih kawan. Nak memilih yang kaya and high class. Dengan alasan,kalau nak kaya and high class kena bergaul dengan orang sebegitu. Aku pun kekadang memilih kawan juga. Aku mahu dikelilingi oleh orang yang berjaya sebab aku pun nak jadi orang yang success.Bukan suck. Masalahnya aku jarang bergaul dengan orang yang rajin. So sekarang aku ni dah jadi pemalas nak mampus. Ada sesiapa yang rajin tak kat sini?. Tak perlu orang yang rajin blogging sebab itu aku pun rajin. Aku nak cari kawan yang rajin bekerja.Heee sebab aku ni bukan org yang ada inner semangat. So,kenala bergaul dengan org2 macam yang aku nak jadi. Anyway, just a selingan. Today, aku nak create tag yang baru aku terpikir sebentar tadi. I mean masa mula-mula nak type post ni.

Bagi penangkap gambar (cameraman/camerawoman) sekalian. Tak kisah la begginer(aku di kategori ini) amateur or pro..

  1. Postkan 4 gambar orang yang anda rasa mukanya photogenic
  2. Perkenalkan/link mereka and kenapa korang kata diaorang tu photogenic
  3. Tag 6 orang

So, bebalik pada tajuk post ni and selingan diatas, aku banyak kawan lelaki.Sebab bagi aku lelaki ni tough skit dr perempuan.(Hooo alasan apa da) and of course aku akan terikut aktiviti2 diaorg yang lasak and mencabar. Or atleast dapat isi masa lapang masa aku imsomnia that is kul 2pg-5pg). Tahu je la kan,perempuan mana nak kuar minum kul 3-4pg. Maybe,aku terkecuali. So,nak ajak lepak mestila yang paling senang keluar is lelaki.

Siang-siang aku suka bergaul ngan perempuan. Boleh shopping and menganyam "ketupat" sekali. Eh, aku dah lari tajuk ni. Ok, so let's continue..

Orang pertama aku rasa dia photogenic is Pakcik. 26 thn. Kitaorg sekampung. SP. Mana-mana sudut aku amik gambar dia mesti jadi lawa. And I'm so sad that my face tak.huhu. Bagi aku, muka pakcik jugak akan nampak educated kalo dia memegang buku and layang-layang.



Orang kedua is Hairie.22 thn.Org kampung aku gak. Bagi aku dia suka amik gmbr yg jarang orang nak amik. Contohnya,gambar asap rokok keluar dr mulut then masuk ke hidung. Smart-smart. And paling penting matanya.

Oh-hoh yang ni aku suka. Asy/Acap.21 thn.Adik aku. Rambut dia yang smpai menutup mata sangat sesuai ngan muka dia. Ada satu gambar lain yang aku amik dari bawah kaki dia. Dah taktau mana simpan.Itu sangat-lah smart.Nampak sangat kewl giler. Sayang adik selalu!

Tapi, aku nak vote si Dia ni paling photogenic penah aku amik. Gambar masa dia tutup mata, tutup muka dia ngan tangan, gambar masa dia duduk saje-saje semuanya cantik.
Aset dia kat gigi and senyumannya. Serious! tengokla sndiri.
Kat sni aku tak letak gmbr aku sebab aku tak photogenic( wiwiwiwi).
Aku nak tag:
  1. Izzah
  2. Epy
  3. Im
  4. Azrey
  5. Jihani
  6. Momo






3 comments:

Jihani Azhar said...

hehehhe jen fotogenik lagi2 tang bulu mata dia yg lentiks tu. jeles ouhh :D

iXa said...

oh not another tag...

DEn said...

kita punya sama nama :)