Friday, October 31, 2008

Owh Nikon D40 Azrey!

Abang Megat,Adik Azrey,Akak Dyana.Snapped by Izzy.hehe terlupa disebalik kamera yang best ada seorang camerawoman cantik dibelakang.

Gambar D40 kamu sangat cantik ! Akak nak beli kamera mcm kamu jugak !

Ok,enough shouting. Bestkan beraya rumah Syakira!( jerit lagi).Makan cuppacakes sedap giler and Soto.Thx invite kitaorg yer Sya. Anyway korang kenal Azrey? He's an inspiring director. Megat? He's an uprising actor. Hehe. Diaorg sedang menjalani shooting video clip lagu err lupa tapi dari band Indonesia yang popular. Sian korang penat-penat shooting tapi still sempat ikut kitaorg beraya.Ke sebab makan punya pasal?.

Thursday, October 30, 2008

Being a woman



Got to have atleast 2 killer heels. The one which kill us when walking and still make us look stylishly charming.




Need a BFF.Mine is Nabil. We're so contra yet so similar in certain right things. I love her damn much!.



Wear diamonds or still dreaming on having one. I nak yang besar tu!

Nanti ada idea sambung lain.


Keseronokkan? hanya datang sementara dimana ia takkan datang kalo kita tak bekerja dengan keras

Tempat kitaorg berseronok!

Sudah hampir 3 bulan kami pulang dari Jakarta.TQ again to Danny sebab mengingatkan bahawa aku sebenarnya memang ada mengambil gambar semasa disana. Anyway, rambut palsu sudah ditanggalkan,baju 70 an sudah dipulangkan. Sekarang mari kita bekerja dengan bersungguh-sungguh pula.


Berseronok memang seronok kan?. Dah nama pun seronok. hehe. Ingat tak motto kita Freedom Fighters tersayangku? "Kalau bekerja,bekerja bersungguh-sungguh. Kalau bermain,bermain bersungguh-sungguh.Don't play safe".

Ok "Don't play safe tu personal motto aku".

Semasa di Jakarta aku telah membuat banyak kerja gila dimana aku buat berseorangan. Bukan takdak geng ok. Aku taknak rosakkan geng aku dengan mentaliti aku masa tu. Antaranya:
  1. ______ __________ _______ (takleh cerita lah)
  2. ________ ______ ( ni pun lagi takleh cerita)
  3. ______ ________ (ni Nabil je tahu)
Selepas balik Kl, aku rasa menyesal and sangat takut kalau ada gambar masa aku buat kesalahan tu disnap sesiapa. Apatah lagi gambar tu dijadikan slideshow. Serious kawan-kawanku, setiap kali kita pasang slideshow ttg percutian kita di Jakarta aku rasa nak lari je....or tutup mata.
Anyway, nak tau jugak ke apa aku dah buat?

ok la

  1. Aku maki kat makcik cleaner sebab tumpahkan detergent kat dress aku.
  2. Aku tendang tayar sebuah taksi disana sebab tipu duit aku.
  3. Aku amik gambar ngan seorang maknyah yg tak dikenali dengan aksi yang arghh!! aku tak sanggup nak teruskan ayat ini.
Anyway, aku dah berdosa.
Aku nak bekerja keras ni.

Wednesday, October 29, 2008

Take attention jap

Eddy and Danny.dua merpati sejoli.Thx for the pix
ya!

Danny baru send gambar kitaorang p Jakarta selepas hampir 3 bulan buat arkib

what's up with my expression?apa yang jelik sangat tu ?



oh patutla..

Tuesday, October 28, 2008

Matlamat dan Tanggungjawab

My mum just called from Sabah.

Mummy : best apa...tadi daddy ngan adik tunjuk gambaq depa amik ms round2 pantai tadi. Mummy baru balik dari kerja ni.

Akak : Takpela atleast mummy dapat pi. Akak boleh tengok gambaq ja.

Mummy : takpa,nanti kita p langkawi satu famili.Sian Azrul dlm family kita dia sorg ja tak p lagi.

Akak : Ha, ok bulan 12 ni kan?


I remembered yesterday's conversation with dad

Daddy : Akak kena kumpul duit sekarang. Mummy nak p langkawi bulan 12 ni.

Daddy : Pastu,akak kena kumpul duit sekarang. Mummy n daddy nak p haji nanti.

AKak : Daddy nak p haji bila?

Daddy : 2 thn lagi. Jangan tunggu daddy kaki dah lenguh baru nak bagi daddy pi haji.

Akak : tak aih,kakak buat business sungguh-sungguh la ni. Kak janji daddy dapat p Haji lagi awai dr daddy expect ok?.


Actually when I recalled the conversation, it makes me cry. This is the first time ever my dad hoping me to do something for us. I know they are hoping me to improve our life better. For all the fights and sacrifises it makes me more matured person and I know even I take the path less taken, I know I'm gonna achieve it. Walaupun susah. Because all these time it makes my family bonded again. I was stunned when Ash said

"Ok, akak drive kereta leklok.I love you"


I cried on the spot.

"Ya Allah, sesungguhnya,tabahkanlah aku dalam cabaran akan datang. Sesungguhnya 2 tahun ini telah membuat aku menjadi seorang insan yang berguna.Alhamdulillah"

Sekarang aku ada matlamat baru and aku bertanggungjawab untuk melaksanakannya.

I gotta post this!

another Ash's treasure

Balkis kamoo sangat comel! tak sabar nak balik kg peluk kamoo lagi...

Miss Independent

video

Indie woman. Thx Ne-yo for writing this song for me!.

Mama

Mama, thank you for all I am

Thank you for all the things I'm not
Forgive me for the words unsaid
For the times I forgot
Mama remember all my life
You showed me love, you sacrificed
Think of those young and early days
How I've changed along the way [along the way]
And I know you believed
And I know you had dreams
And I'm sorry it took all this time to see
That I am where I am because of your truth
And I miss you, yeah I miss you
Mama forgive the times you cried
Forgive me for not making right
All of the storms I may have caused

And I've been wrong, Dry your eyes [dry your eyes]
Cause I know you believed
And I know you had dreams
And I'm sorry it took all this time to see
That I am where I am because of your truth

And I miss you, I miss you
Mama I hope this makes you smile
I hope you're happy with my life
At peace with every choice I made
How I've changed along the way [along the way]
Cause I know you believed in all of my dreams
And I owe it all to you, Mama

Monday, October 27, 2008

Just browsing Ash's laptop and I found these..








Where am I when they shot these?

Another reason why I love Indonesia


Tengok tu, if you convert to RM it will only cost around RM 1.50*. Memang murah nak dapatkan ilmu disana.
*rate masa tu is 2.6 something

Kalau dah masa student asyik buat kerja last minute,masa kerja nanti mesti tak bley buang tabiat tu jugak

2 hours before my session :

nak cakap ape depan nanti ni?

Now, your savings are really assets. That's the good news. But again if you read financial statements, you will see the total pictures. While it is true that your savings are assets, when you look across town at the bank's balance sheet, your savings show up as a liability.How? Your savings and checkbook balance are a liability to banks. They have to pay your interest for your money, and it costs them...

Owh sekarang sudah paham.Savings is not assets.

Sunday, October 26, 2008

I ain't start reading this month FORTUNE magazine yet

ah-hah! I know why, I banyak main buaian..
Gedik mengambil gambar

layan adik hensem

conclusion: time is gold + platinum + all the shoes I wanted + all the cars I wanted + all the happiness I wanted.



Thursday, October 23, 2008

I hate my House

It drains my human potential + alien potential +beruang potential.
Kawan-kawan let's get out of the house and start finding our potential.
credit to Shahrul

Influencity of Them

I hate Orang putih
They talk like they know everthing and I know none

I hate eating alone
It feels like I don't have any friends

I hate that person
who just interested to ask but don't commit.

I hate that person
He keeps me wondering
what happened to us?
What happened to us?

I hate crying in front of them
It shows that I'm weak

So I cry deep inside my heart
Hoping it is not flooded so soon.

Wednesday, October 22, 2008

Hidup tanpa camera.

We lost our house key today.

And I simply don't care anyway...I care when I'm getting sleepy at morning later. I went to IIUC this morning to get my RANTAI t-shirt from Izza Aku Jiwa Kosong. Met her at my office 2 days ago. Yippie! ade gak something for me to buy.

Then, I went beraya to my cousin's house at Sri Gombak.Ueyyy! It's been 5 years I never met her family. Her daughter Rihanna dah abis SPM dah.Boleh geng nanti.hehe.Boleh ke?

lalalala tetiba takde mood nak blogging.

Nak balik rumah,kunci hilang....

Tuesday, October 21, 2008

The effect of reading the book

I Want To Be A Capitalist like George Soros..
Blame on Robert T Kiyosaki for writing the book.

Sunday, October 19, 2008

Kesan ekonomi terhadap si blogger ini Part 1

Dah beberapa kali aku mengklik butang "NEW POST" di Dashboard tapi kali ini baru keingingan mahu menulis datang. Kami baru baik dari IOI Resort for a precamp. Sgt High! Sgt best!. Tapi satu sessi dalam precamp tersebut telah membuka minda aku dan membuat aku banyak berfikir. Walaupun aku sendiri yang conduct sessi itu, aku pasti bukan aku sorang je yang telah terbuka minda..
First time bercerita pasal ekonomi dunia dengan serious
First time bercerita tentang kesan kejatuhan Bursa Saham dengan muka berkerut
First time aku rasa aku dah cukup matang nak menghadapinya.
...........
Freedom Fighters esok kita dapat gaji kan? hehe Amalkan apa yang diajar Robert T Kiyosaki dalam bukunya Financial Literacy yer.

Read this :
Financial Literacy
Rich Dad Poor Dad
Cashflow Quadrant
all by Robert T Kiyosaki

Friday, October 17, 2008

My Heroes

Baiti Issa
Daus
Kudin, Meor ,Ijon
Syafiq!
With me through thick and thin . Cayang korang!
P/S : Izzah, you too!

Thursday, October 16, 2008

So stressed

Pro beb.
Positive tau.
jangan macamni k.
I know you can do it.
awal bulan nanti mesti dah ok.

P/S : Semalam tertido dalam kereta lagi.

Wednesday, October 15, 2008

Dah pandai buat tag

Haha, kena tag lagi.

35 littl​e secre​ts : ​Be hones​t no matte​r what!​

Who was your last text from?Syed Azam, my friend from GL. Discussing on kerja government yang boring and Freedom.

Where​ was your myspace picture taken?Genting ​

Are you a happy​ perso​n?Uh Huh.

Your relat​ionsh​ip statu​s?Single, searching and I think I just found The One tapi tak tahu tak tahu if bertepuk sebelah tangan je.huhu.

Have you ever lost a close​ friend?​Yes. really close friend and I never had a chance to say goodbye .

What is your curre​nt mood?Confuse + good stress + relieve

What'​s one of your siste​rs names​?I'm the first and only daughter of encik Tojiman and Puan Kalsom

What'​ s your favor​ite color​?
rainbow

If you could​ go back in time and chang​e somet​hing,​ would you ?Maybe masa kecil-kecil dulu dah didedahkan dengan music so that sekarang ni takla I stuck dengan Clarinet je.

Have a crazy​ side?Yeap and I don't like to avoid it.

Ever had a near death​ exper​ience​?​Hari-hari bila drive kereta

Who Did You Last Hug?Izzah.

Are you mad at anyon​e right​ now?Nope.

What'​s stopp​ing you from going​ for the perso​n you like?Nothing. Berusaha sampai berjaya!

When is the last time you cried​?Hari-hari dalam hati.

Who would​ you do anyth​ing for?Family, Beloved one, Friends.

Are you happy​ with your life?​Yes. and still want more.

Whats​ your favor​ite number ?468,750.

Is there​ someo​ne that you will never​ stop lovin​g?​Yes. my family, Allah S.W.T dan dia.

Is it attra​ctive​ to you when a guy/girl smoke​s?​i don't like smokers.

Do you get scare​d easil​y? to Snakes and Worms.Adventure?tak takut lah.

Do you speak​ any other​ langu​age?French,Malay,Mandarin skit,Tamil skit..

Do you have any pets?​Kat KL takde,diri sendiri pun tak sempat nak jaga.

Descr​ibe your life in one word?​.Adventourous and loving it.

Have you ever kissed in the rain.​After married.

What are you think​ing of right​ now?petang nanti banyak kerja.maybe balik smpai esok pagi lagi.

What shoul​d you be doing​ right​ now?keluar dari Malaysia and migrate.

Who are you think​ing of right​ now?Baiti + Beb

What are you liste​ning to?Yuna's EP, After Midnight.

Who was the last perso​n you told I love you to?Adik Ash.

Who was the last perso​n who you yelle​d at?tak ingat.

Do you act diffe​rentl​y aroun​d the perso​n you like?Orang yang I suka patut tengok I yang ori bukan plastik.

What is your natur​al hair color​?​Black

Who was the last perso​n to make you smile?Fajridiladha sebab bagi assumption tak masuk akal tentang I and bagi cadangan letak gambar perempuan seksi dalam blog.Ish ish.


Who am i tagging next?

Jen
Kudin
Azrey
Izzah
Azrul
Fajridiladha

Yesterday at the office

Sesiapa yang selalu lepak di Danau Kota mesti akan terserempak ngan Si Dia ni. Kain batik, bawak stroller baby and dalam stroller tu ada...don't know what's inside it. Belum sempat datang dekat. Anyway, yesterday was quite a mess thank god ada my partners at the office who support me 100%.

Nabil and I ate at Pavilion at Food Republic's Mee Jawa. It was awesome and while waiting for heavy rain to stop I took pics of her and our building.


Megat and Hafiz
We have an urgent meeting yesterday for precamp and I am the co-ordinator of the programme including Nabil, Swed, and Ida. While Megat as the Director of the programme managed the meeting effectively.


I was so stressed yesterday but of course because of the professionalisme I can't show it to the world. So to stressed out I took pics! Amik gambar bayang-bayang memang my fav.

P/S: Dyana are u ok now?



Tuesday, October 14, 2008

What's up today huh?

Penulisan I kurang bagus harini.

Nak promote Syed Azam

dizzy: wei ugi ko tak p sunway arituh


Syed Azam: apsl?


dizzy: aku post kat blog aku


dizzy: kalo ko ade aku dah lama letak gmbr ko


Syed Azam: eleh.. letak je a gambo aku gi a amik kat page aku


dizzy: haha takde maknenyer


Syed Azam: ala..


dizzy: taktau nak p0st pe


Syed Azam: pomote2 a aku bg market naik


dizzy: hmm


dizzy: hahah


dizzy: ok






A Z A M (klik jgn tak klik)
24
Male
Johore, Malaysia

Tapi I rasa dah tak payah promote. dia terpopular sendiri.

Gath GL @ Sunway

Ejam, Aida, Apai, Dyana

Owh hoh dah tahu kenapa gath kat Sunway! Ejam belajar kat Sunway College upenyer.Malas nak g jauh-jauh la tuh. Lepas ni kite p Genting plak weh. Dekat ngan umah aku.

Credit to http://greenlove.ning.com


Something to make you pretty and craving for more.

Post Party @Times SQ






Haih, asal malas nak menulis harini.Jgn Malas!

Sekitar Open House @ Times Square Hotel.

It's a glooming day yesterday.I'm glooming too.Stuck in the jam and already late for Open house.Baiti sure really gonna get angry.mlm smlm kitaorg dapat kawan baru.Abul yang pemalu.

Think positives Beb!.that's what I practice throughout the nite. Oh, and I also too pix with JELOK ( that's what I called for budak yang bersekolah kat Kolej Sultan Abdul Hamid ) JELOK and PRET(budak sekolah Sultanah Asma) never stop teasing each other aite?
Anyway, Tony beli kereta baru. Lelaki tahula kereta apa ni.Perempuan?tahu kereta ni lawa je. Anyway Tony cerita sebab dia muda lagi downpayment and front payment tinggi .Bank memang macamtu. Ingat orang muda-muda mcm kitaorg takleh byr ke?
Anyway, Kudin nak sangat amik gambar ngan Tony. Idol aeh?. Eh jap, Kudin nak ke I yang nak sangat?hehe.





Ha, ni spesel.My housemate telah mendapat lucky draw Duit raya. Tapi before diaorg dapat duit raya diaorg kena menari dulu.Huhu enjoy!
video

Beb, I found ur car!

Serious!

Monday, October 13, 2008

Mestila amik..



me and Yuna



haha jangan jeles yerk!


Autograph dia pun amik!hehehhe