Monday, November 3, 2008

Lenguh tau satu badan

Always stick for green colour.GREENLOVE!Dai, Kyra and Bie

Notice the pink and green girl?That's Bie and me.BTW, kitaorg pakar main ice skating!hakhak.

Attendance?



Helmi and me

Faiz, Bie and again me
Helmi and Nabil

Actually it's 7 of us. plus Baiti and Kyra. But Baiti gave up after an hour and went to do something she knows best. Shopping!. Kyra lagi la tgk dari luar je but she took several nice pics of us jatuh masa main.Anyway give them (accept me and Helmi) a round of applause because diaorg ni first timer tau dlm bidang ice skating ni.Yang paling penting,diaorang never give up and nak pusing lagi satu ring.Salute!

So,apa yang kita belajar masa main ice skating yer kawan-kawan?

  1. Breakthrough-For first timer,perkara yang paling menakutkan is perkara yang kita tak tahu and takut nak buat. Ingat tau,selagi kita tak start,kita takleh breakrthrough.
  2. Berani- berani melangkah ke jalan seterusnya,berani jatuh.
  3. Never give up- Dah jatuh jangan nangis tapi bangun and teruskan.
  4. Teambonding-best giler tolong-menolong ajar main,jatuh sama-sama,gelak sama-sama.sergah sama-sama.
  5. Lelaki handsome-yes! that's why I love ice skating.Kalo jatuh mesti ada lelaki handsome akan tolong angkat. Percayalah!
Nak testimonial?

  1. Bie, Faiz and Nabil. Tak pernah ice skating. Apatah lagi roller blading. Mereka sanggup bayar RM 18 for entrance and RM 8 for gloves semata-mata nak breakthrough.
  2. Bie. Berani ke tengah walaupun dia tahu dia akan jatuh tanpa memegang apa-apa/siapa-siapa.
  3. Faiz. jatuh berjuta kali tapi dia ckp kat kitaorg "Selagi aku tak skate selaju 20km/j aku takkan berenti!".
  4. Let me count..yeap 4 lelaki handsome sekaligus offer tangan after I bawak laju melepasi diaorg. Err..maybe diaorg nak perli kot.
Anyway, after that kitaorg pi tengok Horror movie, The Coffin.Dengan baju yang basah.


Anyway, I really heart this pic. It shows that first time meet doesn't mean we can't be best friend.

P/S: First time jumpa Faiz Amer.First time Kyra, Bie and Faiz jumpa Nabil,Baiti and Helmi.

11 comments:

ameirul azraie bin mustadza said...

ape yg terjadi?

jen_2_luck said...

hehehe..nasib baek le x ikut..hahaha..den x reti nak maen bende alah tu..x nak cari nahas beb...hahahha

Epy^Smith said...

da sakit tuh bwk2 la rehat...
at least take care of yourself diana...

sapela nk jaga kita kalau bkn kita sndri...
huhu....

Dyana/Nadia/Dai/dizzy said...

Jae,smlm punya post just a teaser.ni baru complete.
jen,tak kira next time I heret u dtg main!
Epy, ko slalu je jaga orang. Jaga aku sekali yerk.

shamimi said...

Huhu..Bestnya...
Main ice skating...
T nak try ar pas abis final...

Dyana/Nadia/Dai/dizzy said...

mo! ajak I skali.

e.K said...

ha ha ha, ramainya orang dalam rink tu.......I know what time rink kosong......masa tengahari hari sekolah......hahhhaa.......jgn la pegi masa weekend...mcm neraka...

after this kita membowling at Sunway Bowl nak?

Dyana/Nadia/Dai/dizzy said...

kalo ms takde org mst jadi celebrity.jatuh smua org sorak.

ok ok.just say when.

Hariry Ariffin said...

Lame weh i tak main ice skate. Berzaman!

Best-best.

missy siti said...

hahaahha..just yesterday tgok orang tgah ice skating..=)


btw cerita the coffin tu best tak?

i smalam ingat nak tgok cerita tu but ma friends suma tgok cerita jepun

Dyana/Nadia/Dai/dizzy said...

missy siti,
best.bagi I cerita tu realistik and sng paham.and of course scary for me yg penakut