Saturday, September 13, 2008

Puteri Lilin dan Anak Sulung

Siang tadi seharian aku di katil sehinggalah disergah seseorang agar bangun.Thx bebeh! Actually I tak suka keluar waktu siang sebab panas.When I go out, kepala ni rasa pening sangat.That's why I invest a lot in sunglasses. Kadang-kadang kalo dah melangkah kaki ke luar pintu rumah boleh plak cancel plan sebab panas (Or maybe panas sebab banyak dosa?astaghfirullah) .

After maghrib,I terus out setelkan semua kerja yang belum siap.Money transfering, going to the ofc,Makan,Jumpa kawan.etc.Tadi Kudin singgah sini nak pulangkan kamera. Dia bengang pasal kawan dia yang suka merajuk and pemalu.

"Aku bengang betul kalo lelaki kuat merajuk ni,tak keras langsung"
"Yang si _____ tu plak , pemalu sangat dengan perempuan. Nak angkat muka pun segan. Tapi ade awek!"
"Dahla dua-dua anak sulung!"


Ya. Me and Kudin pun anak sulung sebabtu kitaorg benci anak sulung yang tak macam anak sulung.Tak bertanggungjawab,perajuk,pemalu,pelupa jasa.

Tapi I benci senyap-senyap.

Anak Sulung sekalian, we represent our parents in this world. You are the sole breadwinner if they are gone. Be a reliable person to them and to your siblings.

Malam ni Kudin balik kampung mintak tolong ayah dia berenti bagi elaun RM 1000 sebulan kat dia.
Cayalah !

6 comments:

shamimi said...

Sya pon ank sulong...Sbb tu selalu indie...

jen_2_luck said...

setiap anak adalah cermin kpd our parents,our siblings and ourself..x semesti nye u anak 2,3,4,5,6,7 or whatever pun u boleh buat sesuka hati..for those yg jadi anak sulung,jgn perkecil kan adik2 mu,jgn perkecil kan anak sulong yg laen.let it be,u cari dulu kebaikan dan keburukan dlm diri u then baru u ade hak untuk menilai org laen..every each person got their talents or special attitude..thanks..

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

to shamimi : hey indie tu perkataan saya hari2 hehe.

to jen : alangkah baiknya kita menggunakan setiap keperlian atau teguran sesuatu yang positif?dan pengalaman kita mengenali org lain sbg teladan kepada diri sndiri dan org lain.Kudin menceritakan perangai buruk org lain supaya sy mendapat iktibar dr itu.awak sndiri pernah menceritakan mengenai org yg berumur 23 dan 21 sperti menggambarkan diaorg sgt teruk (maybe diaorg mmg teruk) dan menampakkan awk sgtlah bagus (maybe awk mmg bagus).something to think about.wink winks*

SyAhiRah LaLAla said...

hi dyana.i anak sulung juga. ;) entri yg cool :)

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

to syahirah: hey alala tu ayat saya setiap hari gakz.hehe.thx bebeh!

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

to syahirah: hey alala tu ayat saya setiap hari gakz.hehe.thx bebeh!