Thursday, September 11, 2008

Plz Plz Don't Tell Us To Be Normal Again

Yesterday night I had a chance to bersembang with one of the Freedom Fighter who I really missed. She wasn't here for the past week. As usual she come to the office with smile and cheerful face. I had some presentation that time when I heard her voice talking to Kudin. I was shrieking! I want to meet her. For me she's the Iron Lady of Ours.

When I come to her she said, " Dai,akak dah over dengan abang kamu".
"APa?!!"
"kenapa?!"
"Family dia suruh kawin ngan ex-tunang dia"
"Apa?!"
"kenapa?!"
"Tapi akak dah siap jumpa family dia kan raya haritu?dah baik giler kan?siap masak rendang ngan depa kan?"
"Betul, tapi Dai mcmana kita baik pun bagi orang kampung depa nak cari orang normal untuk bakal isteri anak depa.Depa nak cari cikgu.Kita bukannya normal".Sambil tersenyum.
"Normal?yelah kita kan X-men .takkanla kita kena back to normal semata-mata."
...
But then I terpikir kalau kita menjadi normal so tiadalah orang yang akan outstanding di dunia ni.Tiadala six-figure women and men. The world gonna be a boring place to live in.I believe Outstanding women gonna married outstanding gentlemen as well.
Thank god I'm a Freedom fighter.

and "Abang" maybe never an X-men after all.

2 comments:

jen_2_luck said...

kesian2..hurm..kalo x normal cmne nak idup zaman skarang ni?
sampai bile plak cikgu tu nak menjadi cikgu?
boleh ke tahan kalo duduk at the same level every year?
x pun,sampai tua nak jadi cikgu?
its up to you..
fikir la tuk manusia...
uuhuhuuhuh...

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

silap.kalo normal takleh hidup.kena jadi tak normal.masa bila sy kata nak jadi cikgu?I want to be a talented business person.