Sunday, September 28, 2008

If only I had my camera with me

Hey peeps! Selamat Hari Raya.

Danau Kota are jam tonight pack with people shopping for their last minute Aidilfitri..including me. I was searching for Kebaya Nyonya and make-up bag. I was buying lots of Ed. Pinaud cosmetics last night for this coming Wednesday.

If only I had my camera with me, it will be a blast to show pictures of the cars and people "berhimpit-himpit" in this post. Anyway, I couldn't find a parking so I park in front of someone's house-in-renovation. It was creepy first because I was alone ( I like to go shopping alone). Then I said to myself " Oh Tuhanku, kat mana ni? nak gerak ke mana ni?". Dengan bismillah and doa sepatutnya I walk menonong any way where other people go. I was determined (and also brave hehe).My Mummy must be really proud..or worried.

Alert this post will be a long one cause I'm just in the mood to write. Back up if you're not attend to read a long post.

Oh! Ramadhan is the month Satan diikat kan?(diikat dlm omputih ape aek?). So, I can check if I done anything berdosa kat Danau Kota ni it must be my nafsu. And oh my God! banyaknya lelaki handsome (nafsu). Sorang-sorang dengan senyuman yang sgt ________ (nafsu). Best giler I datang sorang-sorang tempat ni. Bolehla diaorg senyum kat I and I pun reply balik(nafsu). And oh my! kasut kat Danau pun unik la. Ada satu ballet flats stripy in color and ada satu baldu colour biru gelap memang nampak oh! so vintage(nafsu).Mesti beli kedua-duanya.

Ok so beli apa yang patut and tak patut so nak berjalan balik ke kereta. Now, where do I park my car aeh?. Dengan beraninya sekali lagi menonong mencari kereta. My friends cakap I ni cepat ingat jalan..and I believe them sebab dlm 5 minit je I dah ingat kat mana I letak kereta. Nalam! Arupudam!. On the way ke kereta ada 3 orang lelaki mengikut di belakang sedang menyanyi lagu Andra and The Backbone diselang-seli ngan lagu Ning Baizura. Masing-masing bertanya pendapat tentang vokal masing-masing. " aku rasa aku kena tinggikan kan sikit suara aku la masa korus tadi" and yada yada yada. Aku tergelak dengar telatah diaorg. Yer, orang lain tengok mesti ingat I gila gelak sorang-sorang. Oh please, jalan sorang-sorang pun orang anggap I gila so what the _____ kan?.

Bila smpai ke kereta, "la baru 2.40 ke! awal lagi ni takkan nak balik rumah kot."
So, I decided pegi ke Taman Desa. Kat situ ada CC 24 hours best RM 1.50 per hour and ada servis order makanan mamak.Sebab I terasa nak blogging sangat-sangat and lapar. At least I makan bertemankan PC rather than alone. So semasa I berkereta dari Setapak ke Bangsar I terserempak ngan segerombolan Mat Rempit membuat penggambaraan stunt-stunt mereka. Yang amazingnya pembonceng tu perempuan and masa diaorg buat stunt yang angkat tayar kat depan tu diaorang angkat motor sangat tinggi sampai rambut perempuan tu cecah ke jalan. Kewl ke? If only I had my camera with me.

Anyway, I'm here now in CC Hijau. nanti dalam pukul 5 nanti nak call Baiti turun makan kat Jalal. Oh, dia tinggal kat Danau Idaman, Tmn Desa. Dia yang ajar I datang CC ni. Opps..I blum burn cd yang dia nak.
K ciao

Kan dah kata post ni panjang. Degil.

3 comments:

Hariry Ariffin said...

Dyana,
Nanti bawak kamera tau!

ameirul azraie said...

I slalu makan kat Restoran Jalal Yusof dulu.Hehehe.

missy siti said...

haha.ruginya u.

nway..setan diikat pun i still usha lelaki handsome..

dah try la dyana..

but..

tak berjaya..

mayb setan tu seekor terlepas pergi kat i kot..