Thursday, September 11, 2008

I'm a cepat-terpengaruh-punya Orang

I'm a cepat-terpengaruh-punya orang.
I terpengaruh dengan Jae and Tuesday with Morrie-nya.
I terpengaruh dengan Jen and Gunting Store-nya.

So,tadi siang I singgah ke Perpustakaan Negara untuk mencari buku tulisan Mitch Albom tu tapi sayang,no sirinya ada tapi time nak cari kat rak takde. Actually setiap kali datang ke library tak kisah la library negara or library UKM I akan menghadapi masalah yang sama. No. siri ada,buku di rak tarak. Anyway, tak dapat buku tu, I terjumpa buku lain "Secrets of Six-Figure Women" by Barbara Stanny. Buku ini mengumpul cerita-cerita menarik dari wanita yang mendapat gaji 6 angka setiap bulan. Memang sesuailah ngan I yang tak pernah dapat gaji 6 angka. Nak tengok apa kurangnya I banding wanita-wanita tu. Seperti mummy I cakap "Nak banding,banding ngan orang lagi tinggi.Kalo tak,takat tuuuuu ja la tahap kita".Anyway,esok nak usaha lagi cari buku Tuesdays with Morrie.

Owh, and harini I ada satu tempat best nak habiskan duit lagi. Namanya Gunting Store. Bukan kedai gunting rambut da,kedai juai tudung. Comei-comei tudungnya and yang paling penting tudung di situ Limited Edition. I dah pre-book sehelai tudung tu.Cantik gila!.Tapi kalau ada jual selendang corak and kaler ungu lagi best.Sebab I pakai selendang ala budak hostel (ajuk cakap Jen) and my hari raya baju kaler ungu.K dah habis promote.

Nite Nite.
Wink Winks*.


4 comments:

missy siti said...

tudung limited edition??

kat mana eyh gunting store??
i think i nak g gak lah...

it's s0und interesting

nway..about terpengaruh thingy ni..i pun baru cadang nak g beli buku tu yg tuesdays with morrie tu..perempuan memang senang diinfluence kot..=P

jen_2_luck said...

i just can say...."hehehehehehehe"

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

Pari2 u klik kat link "They sell lovely scarfs" dia takde kedai.hehe.ok la senang terpengaruh.At least kita tahu apa yang Mitch Albom tulis nak banding ngan org yg tak terpengaruh tak tahu pape pasal Tuesdays with Morrie or maybe tak tahu nak cari mana scarfs limited edition yang lawa2. kan kan kan?

Hariry Ariffin said...

Part 14 has been released!