Tuesday, October 7, 2008

Mummy or Bibik?

Aidilfitri ini membawa satu fasa baru kepadaku,entahla selepas tengok Balkis,anak buahku buat kali pertama selepas 7 bulan dia dilahirkan aku rasa sangat nak jadi seorang Ibu. Apa taknya, matanya yang besar,bulu mata yang lentik.and pipi yang chubby tu tak tertahan utk aku mendukungnya wpun berat tak sepadan umur. Ha Freedom Fighters jangan terkezut yer.
Masa hari raya pertama ada seorang kawan meminang aku....taknak sambung citer sebab aku dah tolak. Mcmna nak khawin? business pun tak stabil lagi,diri sndiri pun tak terurus lagi. I cannot settle now. Nanti menyesal seumur hidup. Banyak lagi yang nak dikecapi. Nak sambung MBA. Nak kembangkan business ke South Korea thn depan. Aku nak migrate. Aku nak travel around the world and aku nak balas jasa mummy daddy and nak kumpul duit sambung Azrul belajar Pilot.
Dia pulak suruh aku duduk umah after kawin.gila ka apa! tak berkembang aku.
takpala itu nanti aku pikir. Kalau ada jodoh tak kemana.
Satu ja aku nak ingatkan diri sendiri..and maybe orang lain. Carila suami yang searah matlamat ngan kita.

6 comments:

missy siti said...

betul kalau ada jodoh tak kemana

achieve ya goals first..live life to the fullest..

orang pinang tu..jeles i..i tkda orang nak pnang..

nway comel lah balkis
her eyes..wow...!

shamimi said...

Hey lebih tepat lagi cari bakal suami atau isteri yang setaraf kita...

jen_2_luck said...

for me,cari la lelaki or bakal suami yg taraf die lagi tinggi skit dari perempuan.u all semue kene ingat lelaki kalo dah kawen macam2 tanggungan.mak ayah,adik beradik and isteri nak kene tanggung.kalo dah ade anak,lagi la besar tanggungan nye..so untuk menjamin mase depan,kebahagian,kewangan,keselesaan family tu,lelaki la yg memain kan peranan penting..ingat tu..

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

Ingat bos..tapi tak jumpa ar skrg. berkenan kat org lain.

dialoq said...

uiks....kena pinang ke dyana? wahh...bagus btul le tuh...bermakna...laki tuh serius nak kawin tuh...heheheheh

Dyana/Nadia/Dai/dizzy said...

dialoq! romantiknya blog ko.bagila org komen