Tuesday, October 7, 2008

Kitaorg selalu buli Koul si budak Sudan tuh

Kepada Jae,U knal tak budak ni? (org melaka pgl dak hitam,org kl pgl org negro).Biodata sikit...

Nama : Koul What the Heck?
Age : 22 baya U
Education : Electrical engineering UTP
Hobby : suka bercakap
Tabiat buruk : tak berenti cakap
Advantages : sgt tinggi sampai boleh tolong petik buah
Disadvantages: tak fluent cakap melayu so kitaorg boleh kutuk dia guna bahasa ibunda

Koul ni dr Sudan dan dia anak angkat kepada makcik I. Tahun ni dia gedik nak beraya umah kitaorg. Konon nak menyelit ar masuk family kitaorg. Apa yang membuatkan I naik lahabau ialah dia tu byk giler bercakap. Sepatah tanya sepuluh pendapat dia bg sampai I kena bagi signal suruh tutup mulut! Kdg-kdg saja cakap melayu ngan dia

"Koul perasan"

"Koul gedik"

selepas dia sedar kitaorg kutuk dia

"manggis perasan"

"manggis gedik"

Pastu Abg Yus nak "merapatkan" lagi hubungan kitaorg ngan menyuruh I pulang ke KL ngan KOul. It's 2 hours with non-stop bebelan KOul! bertuah haritu area Senawang Jam. So I mintak tolong my cousin, Ina teman balik KL. Dia stadi kat UPM. Siap suruh get ready selotape and stapler utk tutup mulut Koul.
Tapi last dalam kereta,kitaorg jumpa satu sifat yang best kat Koul. Dia ni pak lawak and boleh memaafkan orang. By the time dia sampai Kl, me and Ina really miss him. Rasa nak cry dah ni. Koul! I'm sorry. I'm a Mellacian. Perkataan lahabau, belo, hotak kau dah biasa di bibir.


Untuk pengetahuan, post kalini menggunakan mode "Org Melaka" so bahasanya kasar-kasar.

"Koul sorry. You must understand that Melaccian are rough spoken".

1 comments:

NurLuLu said...

Camana pengalaman berkawan dengan orang Sudan? Dia ok tak? :) generally bangsa mereka ni baik. Dikenali sebagai bangsa arab/africa yang paling lemah lembut sekali berbanding yang lain. :P