Friday, July 11, 2008

Rock Climbing vs Paintball

(Perbualan dalam msg hp)

Dai : Weh,dari kita p rock climbing yang akan membahayakan ko, apa kata kita p main paintball?at least lebam-lebam je.RM 150 per game kat PJ.
(ni ayat untuk menyelamatkan aku dr fobia rock climbing)

Emie : hmm..ok gak.Rock Climbing bp?

Emie : tapi kalo nak p pun maybe dlm 2 minggu lagi sbb after perlis aku kena g kemaman and JB

then,bateri kong

Dai : RM 5 only tapi kalo takde gear harga lain plak,Boleh tahan mahal.
(ni ayat aku gak untuk menyelamatkan diri)

Emie : owh,tapi aku nak try rock climbing dulu.Nanti kalo aku balik kl kita jumpa n discuss k.

Dai : Owh ok.Kat umah aku plg susah kat Nyamuk,plg senang kat Damai.
(ayat nak tukar mindset dia)

Emie:Kat umah aku plg susah kat Nyamuk,plg senang kat Damai <---mender ko ngarut ni beb?

Dai : maksudnya,tempat rock climbing plg susah,nama tmpt tu Nyamuk,plg senang kat Damai.

Dai :lamanya ko pegi outstation.Cepatla skit balik.

EMie : K lh ak cbe...kalo nk cpt ko tlg lh aku uat

Dai : tlg loading kete mewah ke weh?aku teror weh bab2 tuh!

Emie : Ye lh..ak bobok dlu lh..bsk nk keje lg..

Dai : Bobok?
(mcm dah takde harapan dah nak tukar mindset dia)

Emie : tido la

Dai : haha bhs jawa?haha gelak aku sakit hempedu aku.

Emie : Ylh..glak lh..

so nanti aku kenala melawan fobia aku.
Semoga berjaya Dai.

3 comments:

shamimi said...

Nk join rock climbing or paintball dh lama nk try tp xde kaki(member) yg berminat...

ijad said...

salam... apa khabar sekarang..

Dyana/Nadia/Dai/Dizzy said...

sy de geng rock climbing.kalo paintball sy boleh import Ipoh mali.haha.Kwn sy dr Ipoh tu slalu p tournament paintball.Mesti best lawan ngan diaorg.Nanti kalo diaorg turun sy kol awk.