Tuesday, August 26, 2008

Idea Resipi di Bulan Ramadhan II



Selamat kembali ke Jalan-Jalan Cari Makan Jakarta.

Pada last entry saya terlupa menyebut mengenai pemuzik jalanan di Manting. Ya diaorg setaraf Andra and the Backbone.Lunak suaranya!. and diaorg akan meminta uang setiap kali habis persembahan mereka.Enak begitu ya!.Sempat band tersebut menyanyikan lagu "Aku Ketahuan" oleh Matta(mcmtu kot ejaannya) and lagu-lagu best yang tak pernah didengar.



Ok, kalini saya akan memberi idea baru untuk desserts selepas berterawikh.Yelah, takkan la anda nak start dr appetizer smpai dessert before terawikh.It's better dessert tu after terawikh.Namun ini hanya nasihat sahaja,bagi anda yang tak tahan sila teruskan.

Pisang Bakar

bahan-bahannya:

Pisang yang dah masak selalunya pisang montel

Cheese cair

Chocolate rice

Cara-Caranya:

Bakar pisang tapi janganla sampai jadi hitam.Sedang-sedang udah.Gunakan tempat membakar ikan kerana saya tengok kat gerai tu diaorg guna bendalah tu.Selepas dibakar,hidangkan di atas pinggan dan letakkan cheese cair diatasnya.Kemudian taburkan choc rice.

Kemudian amik garpu,makan.

Selamat mencuba.

1 comments:

shamimi said...

mcm donut chocolate pon ader pisang bakar tu...
tingat dunkin donut pulak...